Nalazite se
  • Pop Tech
  • Superjahta s helikopterom i kite zmajem
Članak
Objavljeno: 22.02.2020. 11:51

ICE Kite 

Superjahta s helikopterom i kite zmajem

Red Yacht Design za njemačkog naručitelja razvija jahtu za 12 osoba koja će imati mogućnost kitesurfinga.

Superjahta s helikopterom i kite zmajem

Tvrtke Red Yacht Design i Dykstra Naval Architects, za nepoznatog njemačkog naručitelja razvijaju projekt superjahte pod nazivom ICE Kite, koja će u sebi udomiti bazen, helikopter i podmornicu te imati mogućnost "kitesurfinga", odnosno plova na pogon vjetra pomoću zmaja.

20191112_04-copy

Jedna od glavnih želja budućeg vlasnika je korištenje velikih količina stakla za zidove unutar jahte koji će razgraničavati prostorije, kako bi se osiguralo čim više prirodnog svjetla, a Red Yacht Design kaže da je pored toga ideja napraviti jahtu inspiriranu majkom prirodom "koja će izgledati kao da oduvijek pripada moru".

20191112_03_1-copy

ICE Kite jahta dužine od 65 metara posjeduje 475 kvadratnih metara „stambene“ površine, a na glavnoj palubi se nalaze bazen i prostor za sunčanje, dok je u natkrivenom natpalublju smješten jacuzzi, a ispod njega salon za boravak 12 osoba, blagovaonica i bar. S prednje strane je helipad na koji će dakako biti smješten helikopter.

20191114_07

Trup jahte od aluminija i ugljikom ojačanog kompozita je dizajniran s idejom maksimalne učinkovitosti za rezanje valova, stabilnost i postizanje čim veće brzine uz najmanji mogući otpor, a veliki zmaj bi mu trebao omogućiti uštedu goriva i smanjiti ugljični otisak kada god to vremenske prilike dopuštaju.

20191030_IceKite_005

Osim pogona vjetra za krstarenje se brinu 2 dizelska motora od 1000 konja s kapacitetom tanka od 45 litara, uz čiju pomoć jahta može razviti brzinu od 17,4 čvora, odnosno 32 km/h.

Nije poznato kada bi jahta trebala zaploviti morem niti koliko će ju njemački naručitelj platiti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->