Nalazite se
  • Pop Tech
  • Europsko predstavljanje: Samsung Q950TS QLED 8K
Članak
Objavljeno: 14.02.2020. 10:14

Samsung EU Forum 

Europsko predstavljanje: Samsung Q950TS QLED 8K

Osim novog 8K TV-a imali smo priliku vidjeti i uređaj za pranje i peglanje odjeće.

Europsko predstavljanje: Samsung Q950TS QLED 8K

Na EU Forumu, održanom u Mediterranean Conference centru u Valetti, 13. veljače 2020. imali smo priliku prisustvovati europskom Samsungovom predstavljanju audio i video noviteta za europsko tržište, koji su premijerno predstavljeni na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu.  

Sa Samsungovim proizvodima koji stižu na europsko tržište upoznao nas je voditelj TV i AV odjela Samsung Europe Nathan Sheffield koji je poseban naglasak stavio na Samsungov flagship televizor za 2020. - Q950TS QLED 8K. Model, koji će u Europi biti dostupan u veličinama od 65, 75, i 85 inča, dolazi s  infinity screen ekranom debelim svega 15 milimetara. Pored tog modela, Samsung je ponudu QLED 8K televizora proširio modelima Q900TS i Q800T.

QLED 8K

Ipak, QLED 4K televizori i dalje su najveći adut Brenda, a njihova ovogodišnja ponuda bit će najšira od sad. Sa širokim spektrom veličina koje se kreću od 43 do 85 inča, u ponudi će se naći modeli Q60T, Q70T, Q80T, Q90T i Q95T.

Predstavljeni uređaji dolaze s nekoliko zanimljivih tehnoloških značajki. Prva je Quantum Dot AI tehnologija koja kombinira 8K procesor s Tizen platformom te tako garantira vizualno napredniji sadržaj te sliku koja može biti prikazana na 33 milijuna piksela.

QLED

Tu je i značajka Adaptive Picture koja, uz pomoć analize stupnja svjetlosti, prilagođava sliku na ekranu te tako omogućava što bolje iskustvo gledanja u svim uvjetima. Komplementarna ovoj opciji jest značajka Active Voice Amplifier. Ona, naime, prepoznaje buku i smetnje iz okoliša te na temelju toga adaptira zvuk. 

Značajka Objecting Tracking Sound+, koristeći umjetnu inteligenciju, kombinira djelovanje zvučnika na uređaju te tako garantira da će zvuk sjajno pratiti događaj na ekranu.

Što se pak tiče audio noviteta, za Europu su predstavljeni modeli soundbarova Q800T, Q70T i Q60T koji su idealni za povezivanje sa QLED televizorima.

The Frame i S Series Soundbars

Nakon predstavljanja imali smo priliku premijerno prošetati izložbom te iz prve ruke vidjeti i novitete predstavljene na CES-u. Ističe se definitivno AirDresser – vertikalni uređaj koji, pomoću posebnih zračnih tehnologija, sam pere, suši i pegla odjeću.

airdresser

Tu je, dakako, i The Sero – vertikalni televizor koji ima mogućnost okretanja ekrana. On je primarno namijenjen korisnicima koji su zbog mobilnih telefona (i Instagrama) naviknuti sadržaj gledati u vertikalnom obliku.

The Sero
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->