Nalazite se
  • Pop Tech
  • Satelitska mreža koja će stalno pratiti sve avione
Članak
Objavljeno: 20.01.2019. 13:24

Iridium NEXT 

Satelitska mreža koja će stalno pratiti sve avione

Nova mreža satelita aktivirat će se 2020. godine i označiti će kraj misterioznim nestancima aviona poput MH370.

Satelitska mreža koja će stalno pratiti sve avione

Ovih dana SpaceX-ova raketa Falcon 9 u orbitu Zemlje je dovela novih 10 satelita projekta Iridium NEXT, buduće velike satelitske mreže koja će pokrivati čitavu Zemlju i omogućiti pojavu novih usluga i servisa za satelitsko praćenje i komunikaciju. Satelitska mreža će biti pokrenuta iduće godine i između ostaloga će omogućiti stalno praćenje svih zrakoplova na svijetu, što bi trebalo označiti kraj misterioznim nestancima aviona poput MH370 Malaysia Airlinesa, koji je nestao prije pet godina s 239 putnika i članova posade.

Novi satelitski sustav kojim će upravljati kompanija Aireon po prvi puta će omogućiti kontrolerima leta i kapetanima zrakoplova vizualni pregled svih aviona na svijetu koji se nalaze u zraku. Direktor Aireona Don Thomas izjavio je da je u današnje doba 70 posto našeg planeta bez satelitskog nadzora, a avioni koji lete iznad oceana šalju svoje pozicije zračnoj kontroli svakih 10 do 15 minuta, pa u razdobljima između toga nitko ne zna gdje se nalaze.

Direktor Iridiuma Matt Desch navodi da će uz pomoć Iridium-Aireon sustava svaki avion biti u dosegu zračne kontrole u svako vrijeme, pa ćemo bez obzira što se dogodi, unutar sekundi znati gdje se nalazio u datom trenutku.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->