Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Roditelj nadzire vozača VR naočalama
Članak
Objavljeno: 19.01.2019. 14:37

Voyage XR 

VIDEO: Roditelj nadzire vozača VR naočalama

Ideja da na stražnjem sjedalu vašeg auta sjedi netko tko je zapravo doma s VR naočalama neće se dopasti svakome.

VIDEO: Roditelj nadzire vozača VR naočalama

Tvtka Valeo predstavila je VR sustav za automobile pod nazivom Valeo Voyage XR, koji doslovce omogućuje svakome da sjedne na stražnje sjedalo vašeg auta bez napuštanja svojeg doma.

Sustav funkcionira pomoću ultrazvučnih senzora, kamera, radara i lidara koji snimaju interijer i eksterijer auta i prikupljaju podatke poput autonomnih automobila, a potom stvaraju kombinaciju virtualne kabine s vozačem i stvarne live video snimke vanjskih predjela kojima prolazite. Potom se ta slika integrira u live video stream koji se prenosi korisniku koji se nalazi na nekom drugom mjestu s VR hedsetom na glavi i kontrolerima u ruci, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na taj način si uvijek možete ubiti dosadu kada se sami negdje vozite jer ćete pozvati nekog prijatelja ili člana obitelji da vam se pridruži na zadnjem sjedalu, čavrlja s vama, ili razgledava okoliš kojim se krećete.

Ideja nam se čini zanimljiva i zabavna, ali nekako mislimo da se neće dopasti mladim vozačima kada im na taj način netko od roditelja virtualno sjedne na stražnje sjedalo i prati kako voze i što rade tijekom vožnje. Vezani sadržaji
Ključne riječi VR auto Voleo Voyage XR
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->