Nalazite se
  • Pop Tech
  • Ovo je nagrađena fotka Falcon Heavy rakete
Članak
Objavljeno: 02.04.2024. 13:51

Sony World Photography Awards 

Ovo je nagrađena fotka Falcon Heavy rakete

Američki fotograf je snimio nevjerojatnu fotografiju lansiranja SpaceX rakete s Mjesecom u pozadini.

Ovo je nagrađena fotka Falcon Heavy rakete

Snimanje rakete s Mjesecom u pozadini zahtijeva puno znanja o fotografiji, a ova fotka koju je snimio fotograf Pascal Fouquet iz Orlanda na Floridi, doista je nešto posebno, pa stoga ne čudi da je osvojio prvu nacionalnu američku nagradu na Sony World Photography Awards 2024. natjecanju.

Program dodjele nagrada proizlazi iz partnerstva između Sonya i World Photographya, a organizacija dobiva i ocjenjuje stotine tisuća fotografija iz cijelog svijeta.

zNNCTEnjdTapSq5WhFNq2g-970-80

Fouquet je snimio svoju fotografiju Falcon Heavy rakete neposredno prije Nove godine, kada je SpaceX lansirao "tajni" svemirski vojni zrakoplov X-37B u misiji USSF-52. Svemirski zrakoplov bez posade poletio je na Falcon Heavy raketi iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy na Floridi 28. prosinca.

Fouquet je iskoristio priliku da pokuša napraviti taj snimak, a najteža mu je bila potraga za idealnom lokacijom, s obzirom na ograničena mjesta dostupna za snimanje. "Naposljetku sam se odlučio za pomalo nekonvencionalan izbor, otvoreno polje iza hospicijskog centra 13,8 milja udaljeno od lansirne rampe", rekao je fotograf i dodao da je glavni trik bio izložiti kameru da uhvati detalje Mjeseca, a ne rakete.

Fotka je snimljena Nikonom D850, korištenjem brzine zatvarača na samo 1/1600 sekunde, uhvativši djelić sekunde trenutka kada je Falcon Heavy prošao ispred Mjeseca.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->