Nalazite se
  • Pop Tech
  • Ratni brodovi dobivaju suvremene lansere protumjera
Članak
Objavljeno: 28.03.2024. 12:24

SEA 

Ratni brodovi dobivaju suvremene lansere protumjera

Mornarica Ujedinjenog kraljevstva dobiva najsuvremeniji lanser protumjera koji će se koristiti za suzbijanje prijetnji projektilima i bespilotnim letjelicama.

Ratni brodovi dobivaju suvremene lansere protumjera

Oružane snage Velike Britanije objavile su da je sklopljen ugovor za opremanje Kraljevske mornarice vrijedan 135 milijuna funti za vrhunske lansere mamaca i protumjera za ratne brodove.

Tehnologija Trainable Decoy Launcher (slika gore) povećat će zaštitu brodova i mornara Kraljevske mornarice, dodatno jačajući sposobnost mornarice da brani britanske interese diljem svijeta, uključujući Crveno more. 

Dolazi u trenutku kada nova tehnologija projektila i bespilotnih letjelica stvara veće prijetnje floti Ujedinjenog Kraljevstva, a najnoviji lanseri mamci pomoći će u borbi protiv toga, pružajući optimiziranu manevarsku sposobnost koja omogućuje obranu ratnih brodova bez potrebe za promjenom kursa. 

Inovativni novi sustav, koji koristi vrhunsku tehnologiju, proizvodit će se u tvornici Systems Engineering & Assessment Ltd (SEA) u Sjevernom Devonu i Chessovim pogonima u Sussexu.

Lanseri mamaca koji se mogu uvježbati koriste poboljšanu tehnologiju bacača mamaca i omogućuju brzo postavljanje mamca protiv prijetnji modernim projektilima, bez potrebe za manevriranjem samog plovila. Lanser ispaljuje niz protumjera, što uključuje signalne rakete i 'kutne reflektorske' metke za ciljanje neprijateljskih projektila.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Ujedinjeno Kraljevstvo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->