Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nabavite si osobni plašt nevidljivosti
Članak
Objavljeno: 28.03.2024. 10:25

Invisibility Shield 

VIDEO: Nabavite si osobni plašt nevidljivosti

Ako imate potrebu sakriti se ispred nečijeg pogleda, sada to možete uz Invisibility Shield 2.0.

VIDEO: Nabavite si osobni plašt nevidljivosti

Cloaking shield ili štit nevidljivosti, omiljena je tehnologija Klingonaca u Star Treku, uz čiju pomoć se njihove "ratne ptice" uspješno skrivaju pred očima letjelica Federacije. Ta ideja zapravo ne dolazi iz SF-a, jer se još u narodnoj predaji i legendama iz antike spominju plaštevi nevidljivosti, a jedan ste mogli vidjeti i u Harry Potteru.

Britanska tvrtka Invisibility Shield Co sa sjedištem u Londonu, već duže vremena razvija tehnologiju plašta nevidljivosti, a sada ju želi komercijalno prodavati.

is1

Njihov proizvod Invisibility Shield 2.0 uspješno je Crowdfundan na Kickstarteru i već si ga možete naručiti u različitim veličinama, po cijenama koje se kreću od 70 dolara, koliko ćete platiti najmanju inačicu koja će vam biti dovoljna da sakrijete glavu, pa sve do 883 dolara, za koliko se prodaje najveći Megashield, koji može sakriti više ljudi. 

Štit nevidljivosti je napravljen od zakrivljenih ploča prozirnog polikarbonata koje u pozadini imaju polikarbonatni okvir u ulozi stalka. U tu ploču je umetnut niz leća koje se protežu od vrha do dna štita, a njihova uloga je da raspršuju ambijentalno svjetlo koje reflektira vaše tijelo preko cijele prednje površine štita kada se iz njega skrivate. Pored toga, leće raspršuju i svjetlost koju reflektira pozadina korisnika preko  cijele prednje strane, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Budući da je korisnik mnogo uži od svoje pozadine, svjetlo iz njegovog tijela je u biti zaglušeno svjetlom iz pozadine. Kao rezultat toga, netko tko gleda Shield sprijeda vidi samo difuzno pozadinsko svjetlo, koje se stapa s njegovim pogledom na samu pozadinu.

Štit najbolje funkcionira ako korisnik nosi odjeću svijetle boje i ako je pozadina prilično jednoličnog izgleda. Nije važno koliko je daleko gledatelj jer učinak ostaje isti.

Tvrtka kaže se da je Invisibility Shield 2.0 veći, lakši, jači, stabilniji, svjetliji, lakši za nošenje i vidljiv iz šireg kuta od originalnog modela o kojem smo pisali prije dvije godine.

Ako imate potrebu sakriti se pred frendom, suprugom, punicom, profesorom ili šefom, skočite na ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Invisibility Shield
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













       

*/-->