Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nissanovi roboti taksiji počinju prevoziti putnike
Članak
Objavljeno: 25.02.2018. 11:16

Easy Ride 

Nissanovi roboti taksiji počinju prevoziti putnike

Taksiji bez vozača povest će prve putnike u japanskoj Yokohami.

Nissanovi roboti taksiji počinju prevoziti putnike

Nissan najavljuje testiranje svojeg novog robotskog taksi servisa Easy Ride koji će prevoziti putnike na Olimpijskim igrama2020. u Tokiju.

Poznati proizvođač automobila i tokijski mobilni developer DeNA zajednički će prevoziti putnike u automobilima Easy Ridea od 5. ožujka ove godine na testnoj dionici dužine od 4 km, odnosno cesti koja spaja Nissanovu središnjicu s Yokohama World Porters trgovačkim centrom.

Ideja Easy Ride servisa je u tome da putnici putem aplikacije pozovu vozilo i odrede destinaciju, a ono će ih potom pokupiti i odvesti gdje god žele. U automobilu neće sjediti vozač, što znači da se radi o autonomnom sustavu kategorije 5, a putnici će ispred sebe imati tablete koji će im prikazivati preporuke s turističkim destinacijama, kulturnim i ugostiteljskim sadržajima.

Easy Ride field test - Photo 10 Easy Ride Remote Monitoring-1200x675

Nissan kaže da će putnici u svakom trenutku biti sigurni jer će se sva vozila pratiti iz centralnog sustava koji će biti pod nadzorom ljudi, koji će imati funkciju nalik kontrolorima leta

Ukoliko na Olimpijadi 2020. Nissan doista pokrene robotsku taksi službu na svim prometnicama, moći ćemo reći da smo stigli u pravu budućnost autonomne vožnje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam