Nalazite se
  • Pop Tech
  • Google vam omogućuje slanje "pravih" poljubaca
Članak
Objavljeno: 12.06.2013. 14:04

Burberry Kisses 

Google vam omogućuje slanje "pravih" poljubaca

Mada djeluje kao tematika ženskog časopisa, u ovome se krije i jedno zanimljivo tehnološko rješenje.

Google vam omogućuje slanje "pravih" poljubaca

Google se nedavno udružio s tvrtkom Burberry (vjerojatno iz marketinških razloga), kako bi putem web aplikacije Burberry Kisses omogućio korisnicima te stranice slanje "pravih" poljubaca širom svijeta.  

Za razliku od recimo 2D, 3D ili animiranih ikona poljubaca koje možete slati u chat programima poput Skypea, ovaj sustav omogućuje da kamerom snimite vlastiti poljubac i pošaljete ga nekoj osobi koju biste željeli iz bilo kojeg razloga poljubiti.

Korištenjem "magije" koju omogućuje HTML5, odnosno točnije getUserMedia, pretraživač može prepoznati rubove vaših usana sa slike koju ste zabilježili web kamerom i te konture pretvoriti u poljubac koji djeluje kao da ste si namazali usta ružem (ili čokoladom) i poljubili pravu papirnatu kuvertu u kojoj šaljete pismo voljenoj osobi.

Mada na mobilnim uređajima koji posjeduju ekran osjetljiv na dodir isto to možete postići pomoću aplikacija koje vam omogućuju da doslovce ljubite ekran, Google kaže da je ovo puno bolje jer su sva istraživanja pokazala da je ekran mobitela jedno od najprljavijih i bakteriološki najzagađenijih stvari koje se nalaze u vašoj blizini.

Dodatna zanimljivost ovog sustava je u tome što nakon što snimite svoj poljubac, napišete poruku i pošaljete "pismo", zahvaljujući 3D Google mapama i WebGL-u, možete doslovce pratiti njegovu putanju, a korisnik koji će na e-mail dobiti poruku, moći će i sam pogledati taj put.

Slanje poljubaca možete započeti odmah slati preko ove poveznice. Ako nemate kameru pri ruci, na raspolaganju imate i gotova rješenja, mada se time pomalo gubi smisao čitave ideje.

VIDEO: Burberry Kisses

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->