Nalazite se
  • Pop Tech
  • iPhone kao dio optike vatrenog jurišnog oružja
Članak
Objavljeno: 10.06.2013. 12:37

Inteliscope 

iPhone kao dio optike vatrenog jurišnog oružja

Optički nišan za automatske puške koji radi s iPhoneom? Naravno, toga ima samo u Americi.

iPhone kao dio optike vatrenog jurišnog oružja

Ako kojim slučajem posjedujete neku jurišnu pušku opremljenu Picatinny ili Weaver "šinom" na koju se montiraju optički ciljnici, laserski pokazivači ili baterijske svjetiljke, sada ju možete opremiti iPhoneom koji će vam poslužiti kao "digitalni snajper".

Ako vam ovo djeluje poput fantazije iz nekog "uzbudljivog" akcijskog Chuck Norris filma "žnj produkcije", prevarili ste se, jer je tvrtka Inteliscopes ovaj sustav ciljničkog nosača za iPhone ili iPod uz koji dobivate i prigodnu aplikaciju za nišanjenje, ponudila u slobodnoj prodaji za 69,99 dolara (397 kn).

Sustav se sastoji od nosača koji montirate na držač (šinu) optičkih sprava na pušku, koji podržava iPhone 4, 4S, 5 ili iPod Touch, te prigodne aplikacije.

inteliscope

Aplikacija dolazi s različitim vrstama ciljnika, 5X zoomom, mogućnosti snimanja videa (divno), podacima o balistici i oružju, te ugrađenim kompasom i timerom za pucanje, a nisu zaboravili ni bljeskalicu, kao ni stalne podatke o lokalnim vjetrovima i preciznoj lokaciji strijelca.

Rekli bismo kako je ovo zadnja karika koja je nedostajala američkoj opsjednutosti oružjem, a nakon nekog idućeg masakra u školi ili dječjem vrtiću, sigurni smo da će se pojaviti mediji koji će za pokolj sada kriviti Apple i iPhone (pored video igara).

Inače, ako niste znali, u većini država SAD-a možete još uvijek legalno kupiti jurišne puške, a jedino ograničenje im je da za razliku od vojnog oružja ne smiju imati mogućnost rafalne paljbe. Vrlo utješno.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->