Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Biste li investirali u kockaste kotače
Članak
Objavljeno: 11.06.2013. 15:06

Shark Wheels 

VIDEO: Biste li investirali u kockaste kotače

Ovi kotači doista nisu savršeno okrugli, ali ni toliko kockasti kako se čini na prvi pogled.

VIDEO: Biste li investirali u kockaste kotače

Jedan novi investicijski projekt koji se pojavio na Kickstarteru želi pokrenuti proizvodnju revolucionarnih kotača za skateboard. Ako se pitate što može biti revolucionarno u kotačima osim eventualno nekih novih materijala, ekipa SharkSkateWheela će vam pokazati sliku (gore) koja prikazuje ni manje ni više nego kockaste kotače.

Mada nam se na prvi pogled ovo učinilo kao glup vic, ako malo bolje pogledate o čemu se radi, shvatit ćete da stvar itekako ima smisla. Naime, kockasti oblik koji vidite na slici je takav samo kada ga gledate iz jedne perspektive, jer se sastoji od isprevijanih elemenata koji u 3. dimenziji dobivaju karakteristike kotača s malo izraženijim profilom.

Kao što možete vidjeti u videu dolje, takav kotač se na tlu savršeno okreće, dok mu ovaj neobični oblik ujedno omogućuje da se bolje ponaša na različitim tvrdim i mekim podlogama, te je kako tvrde, brži od klasičnog.

Doista nema smisla da vam dalje pokušavamo prepričavati kako se to kockasti kotač može dobro okretati, stoga je najbolje da odmah pogledate video, pa ćete shvatiti da se zapravo radi o genijalnoj ideji, mada je teško vjerovati da bi se takvo što moglo naći na bilo čemu drugom osim skateboarda, iako bismo vrlo rado voljeli provoziti bicikl s kockastim kotačima. 

 Izvor: Kickstarter

VIDEO: SharkSkateWheels  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->