Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Stalak za panoramsku fotografiju i time motion
Članak
Objavljeno: 09.06.2013. 09:40

Spinpod 

VIDEO: Stalak za panoramsku fotografiju i time motion

Ovaj proizvod mogao bi nam znatno unaprijediti digitalne fotke i video filmove.

VIDEO: Stalak za panoramsku fotografiju i time motion

Na Kickstarteru se pojavio zanimljiv projekt malog kompaktnog proizvoda za koji bismo mogli reći da je genijalan koliko je jednostavan, te bismo ga rado voljeli nabaviti kako bismo svoje fotografiranje mobitelima i digitalnim idiotkama mogli podići na jednu višu razinu.

Ukratko rečeno Spinpod je motorizirani stalak namijenjen za panoramsko snimanje fotografija i time motion (time lapse) videa za iPhone, Android telefone i kompaktne digitalne fotoaparate.

Osnovna uloga mu je da na njega postavite željeni uređaj s aplikacijom za panoramsko fotografiranje ili time lapse video, kakvih možete pronaći u Appleovom iTunes App Storeu ili Android Google Playu, "programirate" mu kretanje i on će potom vrtiti vaš pametni telefon ili digitalac onom brzinom i u onom smjeru koji mu odredite. Na taj način moći ćete snimiti doista kvalitetne panoramske fotografije ili time lapse filmove kakvi podsjećaju na one kakve rade profesionalci sa skupocjenom opremom.

Stalak s uređajem koji koristite možete postaviti na fiksnu površinu, no čak i ako ga držite u ruci, dobit ćete znatno bolje rezultate nego da snimate bez njega.

Gadget bi se na tržištu trebao pojaviti po cijeni od 50 dolara, za koliko ćete ga dobiti i ako ga sufinancirate preko Kickstartera, a proizvođači Zhiping Chen i Daniel Aharoni za pokretanje serijske proizvodnje traže 75.000 dolara. Dvadesetak dana prije isteka investicijskog ciklusa došli su do nešto više od pola tog iznosa. 

Izvor: Kickstarter

VIDEO: Spinpod

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->