Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pilot projekt autonomnih taksija u San Joseu
Članak
Objavljeno: 12.12.2019. 14:04

Bosch & Mercedes-Benz 

Pilot projekt autonomnih taksija u San Joseu

Autonomni taksiji će prevoziti putnike od Zapadnog San Josea do centra grada.

Pilot projekt autonomnih taksija u San Joseu

Bosch i Mercedes-Benz pokreću zajednički pilot projekt za uslugu prijevoza utemeljenu na aplikaciji pomoću automatiziranih vozila Mercedes-Benz S-klase u San Joseu, gradu u Silicijskoj dolini. Samovozeći automobili koje će zbog sigurnosnih razloga nadzirati vozači voze od Zapadnog San Josea do centra grada po prometnicama San Carlos Street i Stevens Creek Boulevard. Korisnici će moći rezervirati uslugu prijevoza automatiziranim vozilima S-klase od odabranog mjesta preuzimanja do odredišta pomoću aplikacije koju je razvila tvrtka Daimler Mobility AG. Bosch i Mercedes-Benz nadaju se da će im ovo probno razdoblje pružiti vrijedne spoznaje za daljnji razvoj njihova automatiziranog sustava vožnje SAE razine 4/5 i očekuju da će dobiti daljnji uvid u to kako se samovozeći automobili mogu integrirati u intermodalni sustav mobilnosti koji također uključuje javni prijevoz i dijeljenje prijevoza.

Već dvije i pol godine Bosch i Mercedes-Benz surađuju na pronalasku rješenja za automatiziranu vožnju u gradovima. Njihov je zajednički cilj sustav vožnje SAE razine 4/5 za potpuno automatizirana vozila bez vozača, uključujući softver za upravljanje vozilima. Međutim, ne zanimaju ih prototipovi, nego žele razviti sustav koji je spreman za proizvodnju te koji se može integrirati u različite vrste i modele vozila.

Kada ćemo moći pozvati taksista robota da nas preveze od Kantride do Grobnika još nije poznato, ali i tome se sve više približavamo.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->