Nalazite se
  • Pop Tech
  • BOXX: Električni bicikl jedinstvenog dizajna
Članak
Objavljeno: 31.01.2012. 15:33

e-bicikl 

BOXX: Električni bicikl jedinstvenog dizajna

Ovaj "skockani" e-bicikl djeluje potpuno drugačije od svih koji postoje.

BOXX: Električni bicikl jedinstvenog dizajna

Bicikl se u zadnjih nekoliko desetljeća vrlo malo promijenio po dizajnu. Imate dva kotača, ram, pedale, klasični ili savinuti upravljač, a ukoliko vam je pedaliranje postalo preteško, možete ga opremiti električnim motorom.

BOXX Corporation je svojim dizajnom biciklu odlučio dati potpuno drugi oblik od onog na koji smo navikli vozeći naše BMX-ove, mountaine, ponije, city bikeove, ili „specijalke“.

Električni bicikl BOXX je dužine nešto manje od metra, težak je 60 kilograma, postiže maksimalnu brzinu od 56 km/h, a može vas po(d)nijeti na svojem sjedištu ako ste lakši od 150 kilograma.

boxx03

Proizvođač navodi kako bicikl posjeduje kontrolu proklizavanja, kočnice sa sustavom protiv blokiranja, te LED svjetla, a prodavat će se u 10 boja.

Osnovni model koji može prevaliti 64 km s jednim baterijskim punjenjem koštat će 3.995 dolara (23.000 kuna), no doseg će se moći povećati na 128 kilometara uz dodatni baterijski blok koji će vas koštati 599 dolara (3.453 kune), a punjenje baterija do maksimuma traje 1 sat u običnoj utičnici.

Na žalost, mada ga prodaju pod nazivom BOXX električni bicikl, vidljivo je da nema nikakvih "aktivnih pedala“, što znači da se zapravo radi o električnom mopedu, pa ćete u slučaju da vam na cesti ponestane struje, ovaj hi-tec bike moći jedino odgurati do prve "e-pumpe".

Iskreno rečeno, moramo priznati nam ovo pomalo djeluje kao da sjednete na svoj PC i odjurite u susret avanturama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->