Nalazite se
  • Pop Tech
  • Vozite motocikl iz Trona za 282 tisuće kuna
Članak
Objavljeno: 25.08.2011. 14:49

The Light Cycle 

Vozite motocikl iz Trona za 282 tisuće kuna

Kompanija Parker Brothers Choppers, u prodaju je pustila motocikle koji predstavljaju vjernu repliku onih iz filma Tron: Legacy, s tom razlikom da ih možete voziti cestom.

Vozite motocikl iz Trona za 282 tisuće kuna

Proizvođači Tron Lightcyclea dobro su se namučili prenijeti motor iz 3D svijeta filmske uspješnice Tron: Legacy na pravi asfalt.

Čak niti nakon prvog predstavljanja prototipa prošle godine, malo tko je vjerovao da će ovo čudo ikada vidjeti prave ceste, no braća Parker su se potrudila da to ostvare, pa si ga sad svatko tko ima 282 tisuće kuna viška može priuštiti.

Njihov Tron motocikl u konačnoj inačici je dugačak 2,44m, širok 58,4 cm, teži 215 kg, a može postići maksimalnu brzinu od 194 km/h.

Šasija od fiberglassa prekriva čelični okvir, na kotačima se nalaze modificirane kamionske gume, a sve je ukrašeno i dekorirano elektroluminirajućim svjetlećim trakama, kako bi doživljaj vožnje noću bio čim više nalik na uzbudljive filmske utrke.

Konačni dojam da se doista radi o vjernoj replici iz filma, stvara položaj sjedala i ručica na motociklu, zbog čega ste ga prisiljeni voziti u gotovo ležećem položaju.

Motor koji pokreće ovaj neobični motocikl dolazi od četverotaktnog Suzukija 996cc, a među zanimljivom specijalnom opremom je utor za iPad, na koji si možete prebacivati statistike vožnje s ugrađenog putnog računala.

Ukoliko želite, The Light Cycle možete naručiti i online preko web stranice Hammacher Schlemmer.

VIDEO: The Light Cycle - jučer u filmu, danas na vrućem asfaltu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam