Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2011. 10:12

VIDEO 

Prvi trostruki backflip biciklom

Jed Mildon oduševio je publiku T3 Mindricks BMX Jam Showa u novozelandskom Taupou i ušao u povijest.

Prvi trostruki backflip biciklom

Novozelandski BMX biciklist Jed Mildon ušao je 28. svibnja 2011. u povijest ekstremnih sportova, izvođenjem prvog trostrukog salta unatrag (backflipa) biciklom na svijetu.

Pred brojnom publikom T3 Mindricks BMX Jam Showa u novozelandskom gradu Taupou i komisijom Guinessove knjige rekorda, dvedesetčetverogodišnji biciklist odrazio se s rampe, napravio trostruki salto unatrag (backflip) i savršeno se prizemljio, izazvavši veliko oduševljenje svih prisutnih.

"Ovo je perfektan rezultat tri intenzivna mjeseca treniranja, a prizemljenje na doskočnu rampu s oba kotača istovremeno, bio je najnevjerojatniji osjećaj u mom životu", izjavio je Mildon.

Za rekord je u rekreacijskom parku u Tampouo postavljena rampa od 20 metara koja je Mildona izbacila na dodatnih 3,6m visine, čime je stvorena dovoljna brzina i visina, te biciklistu omogućeno dostatno vrijeme leta potrebno za ostvarivanje ovog rekorda.

VIDEO

Jed Mildon - trostruki backflip biciklom

 Pogledajte ovaj fantastičan skok koji je ušao u povijest ekstremnih sportova i upisao ime Jeda Mildona u Guinessovu knjigu rekorda.

Vezani sadržaji
Ključne riječi BMX Bicikl Salto Backflip Novi Zeland
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->