Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.11.2015. 13:47

Kina 

Apple tužen jer njegov slogan krši kineske zakone

Slogan Appleove marketinške kampanje za iPhone 6s dovodi korisnike u zabludu, pa će ga Apple morati izbaciti.

Apple tužen jer njegov slogan krši kineske zakone

Vrlo je vjerojatno da Appleov slogan na oglasima za iPhone 6s "The only thing that's changed is everything" vjerojatno niste ni registrirali, no odvjetnici koji rade za kineske vlasti, ne samo da su ga zamijetili, već im je postao razlogom za podnošenje tužbe protiv Applea.

Prema izvještaju kineskog medija Sina News, kineski državni odvjetnik je tužio Apple i kineskog teleoperatera China Mobile koji prodaje iPhone u Kini, jer je na svoje stranice postavio oglas sa spomenutim sloganom, obzirom da krši kineske zakone o oglašavanju.

Naime, prema novom kineskom zakonu o oglašavanju, u oglasu nije dozvoljeno reći "jedina stvar koja je promijenjena je sve", jer bi to trebalo značiti da je na novom iPhoneu 6s doista sve promijenjeno u odnosu na prethodika. Obzirom da to nije istina, time se korisnike dovodi u zabludu, pa kineski odvjetnik postupa striktno prema zakonu.

Odmah nakon ponošenja tužbe, China Mobile je uklonio slogan sa svoje stranice, no Apple China ga još uvijek koristi, što bi ga moglo koštati novčane kazne. Obzirom da je za takav "oglašivački prekršaj" propisana kazna u iznosu od 200.000 yuana (31.000 dolara), sigurno je da Apple neće propasti ako ju plati. 

Ekipa iz Cupertina ovo zasad ne želi komentirati. 

Izvor: Sina News

Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina tužba Apple slogan iPhone 6S
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam