Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: Njemačka ukida zabranu nacističkih simbola u igrama
Članak
Objavljeno: 11.08.2018. 10:32

Cenzura 

VIDEO: Njemačka ukida zabranu nacističkih simbola u igrama

U Njemačkoj se ukida cenzura koja je u igrama pretvarala svastike u trokute i brijala Hitlerove brkove.

VIDEO: Njemačka ukida zabranu nacističkih simbola u igrama

Njemačka je poznata po cenzuri svega što ima veze s njenom nacističkom prošlosti, što se posebno može vidjeti u video igrama s tematikom 2. svjetskog rata, u kojima su mnogi simboli, izrazi i fotografije zamijenjeni "prikladnijima".

Zahvaljujući promjenama u zakonskoj regulativi ovome sada napokon dolazi kraj, pa će u budućnosti video igre, baš kao i filmovi, dopuštati prikazivanje nacističke simbolike, ukoliko je upotreba simbola umjetnički opravdana za razdoblje u kojemu se prati tematika 2. svjetskog rata.

Developeri igara takve tematike koji najčešće dolaze iz "savezničkih" država poput SAD-a, već se gotovo 20 godina bune protiv njemačke cenzure zbog koje su morali sve naslove koji se prodaju u njemačkim retail dućanima prerađivati kako bi se smjeli naći na njemačkom tržištu.

Jedna od kapi koje su prelile čašu bila je igra Wolfenstein II: The New Colossus, čija se radnja zbiva u alternativnoj poslijeratnoj prošlosti u kojoj je Hitler živ, a Njemačka vlada svijetom, dok se igrač nalazi u ulozi pripadnika pokreta otpora.

U njoj su developeri morali zamijeniti svastike trokutima te cenzurirati i tekstove u video animacijama, pa nacisti Hitlera ne zovu Fuhrerom već Kancelarom. Pored toga Hitleru su iz nekog nepoznatog razloga obrijani brkovi, iako je svakome jasno o kome se točno radi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Njemački trailer iduće igre u Wolfenstein seriji, Wolfenstein Youngblood, koji je predstavljen prije dva mjeseca također koristi trokute umjesto svastika, a za sada nije poznato hoće li Bethesda nakon ukidanja cenzure, omogućiti Nijemcima kupnju igre originalnog izgleda.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->