Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Njemačka: Zakonom protiv govora mržnje na Facebooku
Članak
Objavljeno: 28.07.2018. 12:26

NetzDG 

Njemačka: Zakonom protiv govora mržnje na Facebooku

U prvih šest mjeseci od stupanja zakona NetzDG na snagu od 1704 prijavljene objave maknuto je njih 262.

Njemačka: Zakonom protiv govora mržnje na Facebooku

Govor mržnje iz temelja etničke, religijske, seksualne ili nacionalne netrpeljivosti svojevrsna je svakodnevna pojava na našem podneblju. Njemačka se, pak, na nešto konkretniji način bori protiv objava koje uključuju objave iz mržnje - zakonom NetzDG

Od siječnja do lipnja ove godine 65 ljudi zaslužnih za micanje takvog sadržaja od 1704 prijavljene objave maknulo je njih 262. Te objave direktno su sijale mržnju na temelju religije, seksualne orijentacije i etniciteta.

Globalno gledajući, u istom razdoblju ove godine maknuto je otprilike 2,5 milijuna objava koje vrijeđaju na već spomenutim razinama. 

Zakon Netzwerkdurchsetzungsgesetz (NetzDG) na snagu je stupio 1. siječnja, a korisnici Facebooka podijeljenog su mišljenja kod implementacije zakona zbog sumnje o smanjenju slobode govora. 

U Njemačkoj Facebook je nešto manje popularan za razliku od ostatka zemalja EU, a koristi ga tek dva od pet korisnika interneta. 

Podsjetimo, Facebookov CEO Mark Zuckerberg kritiziran je od strane Nijemaca nakon izjave kako Facebook ne bi trebao brisati tvrdnje u kojima se niječe holokaust što je, inače, kazneno djelo u Njemačkoj. Naknadno je pojasnio svoju tvrdnju i ispričao se.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->