Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.07.2018. 12:58

Defense Distributed 

SAD: 3D printanje oružja postaje legalno

Datoteke za 3D printanje oružja sada se mogu legalno preuzeti na internetu.

SAD: 3D printanje oružja postaje legalno

Tvrtka Defense Distributed kojoj je Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država (State Department) svojevremeno zabranilo online distribuciju datoteka s planovima za 3D printanje vatrenog oružja poput Liberator pištolja kojeg je izumio Cody Wilson, pobijedila je u sudskom sporu protiv američke vlade.

To znači da je sud procijenio kako tvrtka ne krši zakon o međunarodnoj regulaciji distribucije oružja (ITAR), pa se datoteke Liberatora, ali i ostalih pištolja i pušaka koje je već preuzelo više od 100.000 ljudi širom svijeta, sada vraćaju na stranice DEFCAD-a gdje će se moći legalno preuzimati od 1. kolovoza ove godine. 

Cody Wilson vjeruje da će ovo biti presedan koji će se primjenjivati i u sudskim praksama mnogih država izvan SAD-a, no vjerujemo da EU neće povući zabranu, iako je to svojevrsni lov na vjetrenjače, jer tko želi uvijek može pronaći datoteke na dark webu.  Ljubav Amerikanaca prema oružju očito je i dalje jako velika, bez obzira na sve tragedije koje je izazvala upravo njegova prevelika dostupnost.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->