Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.11.2015. 10:29

Hakiranje suda 

Unajmio hakera za brisanje sudskih presuda

Čovjek koji je pokušao unajmiti hakera da mu izbriše novčane kazne ide u zatvor na 2 do 4 godine.

Unajmio hakera za brisanje sudskih presuda

Na ovih dana održanom ročištu na sudu Lancaster Countya u Pennsylvaniji, dvadesetsedmogodišnji Zachary J. Landis, proglašen je krivim zbog unajmljivanja hakera koji je trebao provaliti u zaštićene sustave lokalnog suda, te izbrisati njegove novčane kazne u visini od 25.000 dolara, koliko je trebao platiti žrtvi napada iz slučaja iz 2008. godine, kao i za sudske troškove tog spora. 

Kako bi proveo svoj plan, Landis je kreirao račun na Craiglistu sa svojom vlastitom safe-mail.net adresom i potom napravio oglas u kojem je tražio usluge računalnog hakera.

Na njegovu nesreću, taj oglas je primijetio detektiv Matthew Dotts iz policije grada Derrya, koji je započeo "undercover" komunikaciju s Landisom, kako bi otkrio radi li se o nekoj šali ili stvarnom poslu.

Nakon što se Dotts uvjerio da je Landisova namjera stvarna, proslijedio je slučaj detektivu Gregoryu Wahlu iz odjela računalne forenzike policije Lancaster Countya, koji je preuzeo glumljenje hakera. 

Misleći da je došao do pravog hakera, Landis je poslao Wahlu dokumente s novčanim kaznama od nekoliko stotina dolara, te zatražio da ih izbriše, kako bi testirao njegove sposobnosti.

Pri tome je Landis bio jako neoprezan, koristeći pravo ime i e-mail, te nije skrivao ni svoju IP adresu, a Wahl je tijekom razgovora s njim uspio doći i do snimke ekrana njegovog desktopa, na kojoj se vidjelo da je Landis bio logiran na svoj Gmail račun u trenutku skidanja screenshota.

Temeljem svih tih dokaza, Wahl je dao uhititi Landiusa u travnju prošle godine pod optužbom za nezakonito korištenje računala, računalnu prijevaru, te neovlašteno korištenje javne evidencije ili informacije.

Za ta djela sud ga je kaznio s 2 do 4 godine zatvora, pa će Landis tako najmanje dvije iduće godine provesti u zatvoru, kao prvi čovjek koji je pokušao unajmiti "plaćenog ubojicu" hakera za "eliminaciju" novčanih kazni iz sudskog registra.   

Izvor: ABC27

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam