Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Toyota ulaže 500 milijuna dolara u Uberov autonomni auto
Članak
Objavljeno: 28.08.2018. 12:42

Partnerstvo 

Toyota ulaže 500 milijuna dolara u Uberov autonomni auto

Japanski proizvođač automobila ušao u partnerstvo s Uberom u vezi autonomnih taksija.

Toyota ulaže 500 milijuna dolara u Uberov autonomni auto

Toyota je još jedna tvrtka koja vjeruje u budućnost autonomne taksislužbe koju želi razviti Uber, pa je odlučila uložiti 500 milijuna dolara u serijsku proizvodnju autonomnih vozila koja će se uključiti u Uberov sustav "ride sharinga".

Osim novca, Toyota će Uberu omogućiti i korištenje svoje tehnologije autonomne vožnje koja će dakako biti integrirana u njezina vozila koja će koristiti Uber.

Uberova flota će se stoga temeljiti na Toyota Sienna Minivan modelu, a prva testiranja bi trebala započeti 2021. godine.

Uber je prekinuo s cestovnim testiranjem svojih autonomnih SUV vozila u travnju ove godine, nakon što je njegov robotizirani auto udario i ubio pješaka u Arizoni, pa je stoga odlučio uzeti Toyotu kao partnera za dalji razvoj i testiranja na američkim prometnicama. 

Stručnjaci kažu da se Toyota odlučila na ovo partnerstvo prvenstveno stoga što si želi osigurati joj Uber jednog dana postane najveći klijent, ukoliko autonomna taksi služba zagospodari svijetom cestovnog transporta putnika.

Osim Toyote, u partnerstvu s Uberom je i Daimler, koji vjeruje da će također uključiti svoja vozila u Uberovu buduću mrežu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->