Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.08.2018. 14:48

Hold 

Aplikacija vas nagrađuje ako ne koristite telefon

Za svakih 20 minuta što ne koristite smartfon osvajate bodove za besplatnu kavu i druge nagrade.

Aplikacija vas nagrađuje ako ne koristite telefon

Aplikaciju pod nazivom Hold napravila su 3 studenta Poslovne škole u Copenhagenu s idejom da ponude nešto što će sprječavati studente da im korištenje aplikacija pametnog telefona odvlači pažnju. Prema jednoj studiji na Sveučilištu Texas iz 2017. godine, ustanovljeno je da već i samo držanje telefona na stolu na domak pogleda učenicima i studentima smanjuje produktivnost, usporava vrijeme reakcije i utječe na slabije ocjene, dok je druga studija Škole ekonomije u Londonu ukazala da djeca koja u školi ne koriste telefone imaju u procjeku bolje ocjene za 6,4%.

Aplikacija Hold napravljena je tako da prati aktivnosti na telefonu od 7:00 do 23:00 sati te vam za svakih 20 minuta nekorištenja dodjeljuje 10 bodova. Kada postignete određeni broj bodova možete osvojiti besplatnu kavu, besplatne kokice za kino, popuste na ulaznice i određenu robu te druge nagrade kod partnera aplikacije.

Nakon što je aplikacija bila vrlo uspješna u skandinavskim zemljama, stigla je u Veliku Britaniju, gdje ju koriste studenti 170 sveučilišta, a partneri koji dodjeljuju nagrade i popuste su poznati brandovi koji uključuju Caffe Nero, Vue kina i Amazon online dućan.

Besplatnu kavu ćete osvojiti za prikupljenih 300 bodova, odnosno 10 sati korištenja Hold aplikacije (nekorištenja telefona), dok ćete za besplatne kokice u kinu trebati 60 bodova, odnosno 2 sata neaktivnosti.

Aplikacija zasad funkcionira samo za studente švedskih, danskih, norveških i britanskih sveučilišta i postaje sve popularnija, no jedino postavljamo pitanje utječe li i sama na popuštanje pažnje, jer je moguće da ljudi prečesto razmišljaju o njoj i nagradama koje mogu osvajati, pa bi možda trebalo napraviti studiju među korisnicima koja će to provjeriti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->