Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Sud dozvolio hakeru plaćanje jamčevine kriptovalutom
Članak
Objavljeno: 20.08.2018. 12:36

Kriptovalute 

Sud dozvolio hakeru plaćanje jamčevine kriptovalutom

Haker će do kraja suđenja biti na slobodi nakon što plati jamčevinu virtualnim novcem.

Sud dozvolio hakeru plaćanje jamčevine kriptovalutom

Osumnjičenici za kaznena djela u SAD-u od sada će se moći braniti sa slobode ukoliko uplate jamčevinu kriptovalutama poput Bitcoina. To će biti moguće zahvaljujući odluci okružnog suda San Francisca, koji je donio odluku da haker Martin Marsich tijekom postupka koji se vodi protiv njega može boraviti u svojoj kući ukoliko plati jamčevinu u visini od 750.000dolara u kriptovaluti.

Marsich, inače talijanski i srpski državljanin s boravištem u Udinama, uhićen je pod optužbom da je hakirao velikog distributera video igara ElectronicArts i pristupio računima 25.000 korisnika tijekom boravka u međunarodnoj zračnoj luci San Francisca. 

Putem tih računa kupovao je FIFA video igre u digitalnom formatu koje je potom prebacivao na druge račune, a zatim ih prodavao na crnom tržištu, čime je zaradio oko 324.000 dolara. Ukoliko ga se proglasi krivim prijeti mu kazna do 5 godina zatvora. To ne znači da će mu sud nakon plaćanja jamčevine dozvoliti povratak u Italiju (ili Srbiju), već će do kraja suđenja morati boraviti isključivo u San Franciscu i to pod nadzorom.

Ovo je prvi slučaj u kojem je federalni sud dozvolio plaćanje jamčevine kriptovalutama, što znači da bi moglo postati presedan koji će omogućiti svim kriminalcima u SAD-u da jamčevine plaćaju iz svojeg digitalnog novčanika s virtualnim novcem.

Baš nas zanima hoće li i naši čuveni osumnjičenici za privredni kriminal dobiti ovakvu mogućnost plaćanja jamčevine, iako imamo osjećaj da oni lovu koju su pokrali drže u nekim stabilnijim valutama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->