Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.08.2019. 13:17

Apple 

Siri više ne sluša snimke seksa

Apple privremeno ne onemogućuje svojim djelatnicima da slušaju konverzacije s digitalnim asistentom.

Siri više ne sluša snimke seksa

Nakon popriličnog skandala s više od 1000 audio snimki korisnika Google Home pametnog zvučnika koje su procurjele na internet, otkriveno je da Apple također ima praksu da njegovi djelatnici slušaju konverzacije s digitalnom aistenticom Siri, zbog, kako kažu, "poboljšanja konverzacijskih sposobnosti umjetne inteligencije", a to dakako stvara mogućnost da i one završe u javnosti.

Među tim razgovorima se nalaze snimke seksa i povjerljivi razgovori s osjetljivim informacijama, pa je Apple odlučio privremeno onemogućiti svoje djelatnike da ubuduće slušaju Siri.

Apple kaže da "prisluškivanje" neće nastaviti sve dok detaljno ne prouči kolika je sigurnost takvih sustava, odnosno koliko se pazi na privatnost korisnika. Pored toga navode da će u budućim sotverskim nadogradnjama dodati značajku koja će korisnicima omogućiti da zabrane slušanja razgovora od strane Appleovih zaposlenika bez obzira na razlog zbog kojeg to čine.

Inače, već duže vrijeme korisnici širom svijeta se tuže da im se glasovni asistenti često sami uključuju bez ikakvog povoda, a to se najčešće dešava s Apple Watch pametnim satom koji je u stanju „slučajno“ snimati kratke audio isječke od 30 sekundi.

Kao što smo rekli i u slučaju s Google Homeom, toplo vam preporučamo da sve svoje elektroničke uređaje s mogućnošću video i audio snimanja gasite kada ih ne koristite, kako svoje noćne aktivnosti ne biste slušali (i gledali) na internetu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->