Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Vojska angažirala SF pisce za predviđanje prijetnji
Članak
Objavljeno: 22.07.2019. 10:43

Francuska 

Vojska angažirala SF pisce za predviđanje prijetnji

Francuska vojska vjeruje da će novi odjel predviđati dosad nepoznate prijetnje.

Vojska angažirala SF pisce za predviđanje prijetnji

U najnovijem izvještaju francuske vojne agencije DIA (Defence Innovation Agency), navodi se da je francuska vojska osnovala novi odjel pod nazivom "Crveni tim", u kojem se nalazi petero pisaca znanstvene fantastike. Njihova uloga neće biti smišljanje novih ratnih tehnologija, već izrada "scenarija prijetnji" kojih se nisu dosjetili klasični vojni stratezi i analitičari. DIA kaže da će njihov rad biti od velike važnosti u borbi protiv "malicioznih elemenata", jer bi trebali razmišljati puno kreativnije od tradicionalnih vojnih stručnjaka

Između ostaloga, od Crvenog tima se očekuje da će kroz "role play" i druge tehnike pokušati zamisliti kako bi teroristi ili strane države mogle primjenjivati napredne tehnologije za ostvarivanje svojih ciljeva. 

Ova neobična ideja francuskog vojnog vrha temelji se na stvarnim predviđanjima SF pisaca koja su se do sada ostvarila, uključujući slijetanje na Mjesec koje je 1865. godine predvidio Jules Verne, video telefone koji su se pojavili 1927. u filmu Metropolis Fritza Langa, kao i atomsku bombu koju je 1914. predskazao HG Wells u svojoj noveli World Set Free, a temeljila se na tadašnjoj ranoj atomskoj znanosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam