Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.11.2016. 13:08

Eksplozivne perilice 

Samsung povlači perilice rublja zbog eksplozija

Rizik od eksplozija je samo kod određenih modela perilica s gornjim punjenjem.

Samsung povlači perilice rublja zbog eksplozija

Nakon što su se na internetu i u američkim medijima pojavile informacije o slučajevima eksplozija Samsungovih perilica rublja uslijed čega je u nekim slučajevima dolazilo i do ozljeda, tvrtka je provela istragu i na kraju zaključila da određeni modeli perilica s gornjim punjenjem doista imaju tehničkih problema, pa je odlučila upozoriti vlasnike.

U svojoj objavi Samsung navodi da bubnjevi tih perilica mogu izgubiti ravnotežu pri jakim vibracijama, što može uzrokovati odvajanje poklopca.

"Ovo se može dogoditi kada se high-speed ciklus koristi za pranje posteljine, vodootpornih i glamaznih predmeta, te predstavlja rizik od ozljeda za korisnike", navodi Samsung, koji na ovoj poveznici omogućuje svakom da provjeri nalazi li se njegova perilica na popisu uključenih modela.

Oni korisnici koji otkriju da se njihova perilica nalazi na toj listi potencijalno opasnih modela, imat će dva izbora, koristiti usluge besplatnog kućnog servisa koji će im otkloniti grešku, ili odabrati neki drugi model Samsungove perilice.

Consumer Reports tvrdi da će s tržišta biti povučeno oko 2,8 milijuna Samsungovih perilica.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->