Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.06.2015. 11:43

Google 

VIDEO: 40 novih Street View podvodnih lokacija

Google je povodom Svjetskog dana oceana predstavio veliku nadogradnju podvodnih Street View mapa.

VIDEO: 40 novih Street View podvodnih lokacija

Uoči Svjetskog dana oceana koji se obilježava 8. lipnja, Google je objavio da je u svoje Street View Oceans karte dodao 40 novih lokacija snimljenih iznad i ispod vode, koje vam omogućuju da bez opasnosti od dekompresijske bolesti zaronite u dubinu atraktivnih lokacija, zaplivate s delfinima i kitovima, uživate u pogledu na duboko plavetnilo, kako biste još više postali svjesni koliko je lijepa priroda našeg planeta, kojoj stvaramo sve više problema svojim nemarom.

Na žalost, Googleove kamere još uvijek nisu stigle do Jadrana (nadamo se da će to brzo ispraviti), no vjerujemo da ćete uživati u plivanju s grbavim kitovima na Cookovim otocima, roniti uz obalu Balija, prošetati samoanskim plažama i razgledati podvodni park Jacquesa Cousteaua u Guadeloupeu.

Google je za mapiranje podmorja ušao u partnerstvo s organizacijama Catlin Seaview Survey, Office of National Marine Sanctuaries i Chagos Conversation Trust, a ovo je dio projekta Google Earth Outreach započetog 2012. godine, s ciljem da se prati stanje u nekim od najljepših morskih okoliša na Zemlji, te da se korisnicima omogući pogled u još neviđene svjetove.

"Mapiranje oceana je ključ za njihovo očuvanje. Svaka slika u Google Mapama je digitalna bilješka locirana GPS-om, koja se može koristiti za praćenje podmorja tijekom prolaska vremena. Kako se ocean mijenja, mi moramo uz pomoć novih tehnologija pomoći u dokumentiranju njegovog stanja danas i promjena koje će nastati u godinama koje dolaze", navodi Google u svojem priopćenju.

Posjetu novim lokacijama uvrštenim u podvodni Street View možete započeti putem ove poveznice.

Izvor: GoogleVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->