Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Osnivač Silk Roada provesti će desetljeća u zatvoru
Članak
Objavljeno: 27.05.2015. 12:20

Drastična kazna 

Osnivač Silk Roada provesti će desetljeća u zatvoru

Američko tužiteljstvo traži maksimalnu kaznu za Rossa Ulbrichta, čiji portal je omogućivao kupoprodaju droge.

Osnivač Silk Roada provesti će desetljeća u zatvoru

Prema pisanju New York Timesa, Ross Ulbricht, poznat i kao Dread Pirate Roberts, osnivač portala Silk Road, provest će minimalno 20 godina iza rešetaka, a možda i koje desetljeće više, jer je američko tužiteljstvo zatražilo maksimalnu kaznu koja se može odrediti za djelo kojim ga se tereti.

Ovog 31-godišnjaka se tereti po čak 7 točki optužnice, koje uključuju pranje novca i promet drogama, za što bi mogao dobiti minimalnih 20 godina zatvora, no državni odvjetnik okruga New York, Preet Bharara smatra da će kazna biti viša.

Obzirom na enormnu količinu droge koja se prodavala tijekom funkcioniranja Silk Roada, tužiteljstvo traži doživotni zatvor, jer smatra da ga se može smjestiti u kategoriju narko bossa u domeni digitalne trgovine drogama, obzirom da je na njegovom računalu pronađeno 18 milijuna dolara u Bitcoinima, koje je zaradio od ilegalnih transakcija.

Pored toga, tužiteljstvo ga optužuje i da je za nekih 650.000 dolara unajmio plaćenog ubojicu, mada nije dokazano da je bilo tko doista i ubijen.

Prema izjavi članova njegovog odvjetničkog tima, Ulbricht bi trebao dobiti znatno nižu kaznu, jer tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je trgovina drogom preko Silk Roada uzrokovala neko predoziranje sa smrtnim ishodom, te su sudu predočili i 100 pisama podrške za svojeg klijenta.

Presuda se očekuje 29. svibnja ove godine, no bez obzira kakva bila, odvjetnički tim već priprema žalbu. 

Izvor: New York Times

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->