Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2020. 13:22

TikTok 

Odbijena ponuda Microsofta za kupnju TikToka

Kineska tvrtka ByteDance je odbila ponudu Microsofta i otvorila vrata za sklapanje posla u zadnjoj minuti Oracleu.

Odbijena ponuda Microsofta za kupnju TikToka

Vjerojatno vam je poznato da je američki predsjednik dao krajnji rok 15. rujna ove godine vlasnicima kineske video aplikacije TikTok da je prodaju ili ugase.

Ubrzo nakon objave te informacije, mnogi veliki igrači među kojima je najizgledniji bio Microsoft, krenuli su u pregovore s ByteDanceom, kako bi kupili  TikTok, za koji su navodno bili spremni platiti više od 30 milijuna dolara.

Prema tvrdnji Reutersa i Wall Street Journala, od ovog posla neće biti ništa, jer im je Microsoft potvrdio da je kineska tvrtka odbila njegovu ponudu za aplikaciju koja je globalno preuzeta više od 2 milijarde puta.

Isti izvori tvrde da je u zadnjoj minuti prije isteka Trumpovog roka, ByteDance prihvatio ponudu koju mu je dao Oracle, no ona ne uključuje preuzimanje čitavog TikTok biznisa, već samo dijela koji se tiče korisnika iz određenih dijelova svijeta. To znači da će se svi podaci američkih, kanadskih, novozelandskih i australskih korisnika preseliti na američke servere Oraclea, dok će TikTok za ostatak svijeta i dalje funkcionirati putem kineske serverske infrastrukture.    

Glasnogovornik TikToka je objavio kako ne želi komentirati ove informacije, kako onu vezanu uz odbijanje Microsoftove ponude, tako ni uz spekulaciju u vezu Oraclea.

Ukoliko je informacija o Oracleovom preuzimanju dijela TikTok biznisa točna, sporazum će još morati proći verifikacije američke i kineske vlade, pa ćemo tek tada biti sigurni da je do parcijalne akvizicije kineske aplikacije doista došlo.

Ukoliko informacija nije točna, pitanje je što će se dogoditi nakon 15. rujna ako Trump ne produži rok za prodaju TikToka. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->