Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.09.2020. 09:33

Nove sankcije 

Samsung prestaje isporučivati čipove Huaweiju

Huawei bi mogao imati još većih problema zbog američkih sankcija koje provode i njegovi dobavljači komponenti.

Samsung prestaje isporučivati čipove Huaweiju

Mada još uvijek prodaje najviše pametnih telefona u svijetu, Huawei se suočava s brojnim novim izazovima izazvanih američkim sankcijama.

Najnoviji problem koji bi Huaweiju mogao negativno utjecati na proizvodnju i isporuke novih telefona dolazi od Samsunga koji prestaje s isporukama čipova i drugih komponenti, a isto je najavila i korejska tvrtka SK Hynix.

Sudeći prema informaciji kojom raspolaže južnokorejski medij Chosun llbo, Samsung i  proizvođač memorije SK Hynix planiraju zaustaviti prodaju komponenti kineskoj kompaniji, počevši od 15. rujna ove godine, jer od tog datuma na snagu stupa novi paket američkih sankcija koje donosi agencija US Commerce Department.

Te sankcije zabranjuju neameričkim kompanijama da prodaju komponente Huaweiju ukoliko su za izradu koristili opremu ili softver proizveden u SAD-u.

Koliko će ovo utjecati na poslovanje Huaweija tek trebamo vidjeti, no kineska tvrtka ne čeka skrštenih ruku, već se okreće softveru i hardveru kineskih proizvođača, pa možda neće osjetiti toliko negativan utjecaj na poslovanje kakav bi htjeli Trump i ekipa.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->