Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.09.2020. 15:44

Uber 

Svi Uberovi taksiji u Europi će biti električni

Uber kaže da će do 2030. godine svi taksiji koji će raditi za njega biti električna vozila.

Svi Uberovi taksiji u Europi će biti električni

Glavni izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi, u svojem je blogu objavio da će najpoznatija taksi služba na svijetu, do 2030. godine u potpunosti prijeći na električna vozila u Europi, SAD-u i Kanadi, dok će do 2040. sva njezina vozila biti električna u sve 63 države svijeta u kojima posluju.

Kako bi se vozačima, odnosno vlasnicima vozila koji rade za Uber, pomoglo u prelasku na električne automobile, tvrtka će potrošiti oko 800 milijuna dolara na specijalni fond poticaja za to namijenjen, dok će istovremeno surađivati s proizvođačima električnih automobila, kako bi vozačima omogućili kupnju vozila s popustima, poštene kredite i druge povoljne uvjete za tranziciju na električni pogon.

Uber već sada u ponudi ima opcijsku uslugu vožnje električnim taksijima u 15 američkih i kanadskih gradova, gdje korisnici u aplikaciji mogu odabrati vožnju električnim autom, uz dodatno plaćanje usluge u visini od jednog dolara, a tu će mogućnost do kraja ove godine imati i korisnici u dodatnih 65 gradova širom svijeta.    

Prvi grad u svijetu koji će imati isključivo električne Uberove taksije će biti London, u kojem će se to realizirati do 2025. godine.

Organizacije za zaštitu okoliša i borbu protiv klimatskih promjena zadovoljne su ovom Uberovom izjavom i kažu da su sada na radu uprave gradova koje bi u svim europskim gradovima morale otvoriti zone s nula emisija, nadograditi mreže biciklističkih staza te olakšati punjenje električnih vozila na svim mjestima gdje ljudi parkiraju svoje aute, uključujući posao i dom.Vezani sadržaji
Ključne riječi električni Uber taksiji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->