Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Koji telefon je najprodavaniji u prvoj polovici godine
Članak
Objavljeno: 03.09.2020. 10:40

Pametni telefoni 

Koji telefon je najprodavaniji u prvoj polovici godine

I drugu godinu za redom ponavlja se ista priča. Svi ga love ali nitko ga ne uspije uloviti.

Koji telefon je najprodavaniji u prvoj polovici godine

Ako ste pomislili da će u prvoj polovici ove "korona godine" najprodavaniji pametni telefon na svijetu biti neki Android uređaj, teško ste se prevarili, jer je i u prvih 6 mjeseci 2020. na prvom mjestu jedan iPhone. Promjena na vrhu u godinu dana je samo u tome što je iPhone 11 smijenio prošlogodišnji najprodavaniji Applev telefon iPhone XR.

Prema podacima o prodaji pametnih telefona u svijetu koje donose analitičari Omdie, iPhone 11 se u prvih šest mjeseci prodao u 37,7 milijuna primjeraka, dok je na drugom mjestu Samsung Galaxy A51 s 11,4 milijuna jedinica, a na trećem Xiaomi Redmi Note 8 s 11 milijuna. Četvrto mjesto je zauzeo još jedan Xiaomijev uređaj, Redmi Note 8 Pro koji se prodao u 10,2 milijuna primjeraka, dok je na petom ponovno Apple, odnosno iPhone XR s 8,7 milijuna.

Kao što smo rekli, prošle godine je u istom razdoblju najprodavaniji bio iPhone XR s 26,9 milijuna prodanih jedinica, na drugom Samsung Galaxy A10 s 13,4 milijuna, na trećem Galaxy A50 s 12, na četvrtom Oppo A5 s 10,5, a na petom iPhone 8 s 10,3 milijuna.

Kao što možete vidjeti, iPhone 11 je u tom razdoblju prodan za nekih deset milijuna primjeraka više nego prošlogodišnji lider iPhone XR, pa možemo slobodno reći da korona nije spriječila Appleov rast, dok se to isto ne može reći za većinu konkurencije, jer je ovogodišnji "prvi pratitelj" Galaxy A51 prodan za dva milijuna jedinica manje nego prošlogodišnji Galaxy A10. 

Appleova konkurencija sada strpljivo čeka što će biti u prvoj polovici ove godine, a još više iduće, no teško je za vjerovati da će se stvari puno promijeniti, čak i kada bi Apple malo "fejlao" s iPhone 12 telefonom koji će predstaviti ove jeseni.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->