Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Microsoft i Apple neće ući u upravni odbor OpenAI-ja
Članak
Objavljeno: 10.07.2024. 15:12

OpenAI 

Microsoft i Apple neće ući u upravni odbor OpenAI-ja

Obje tvrtke su navodno odlučile odbiti ponuđena mjesta u upravnom odboru zbog istraga Europske Komisije.

Microsoft i Apple neće ući u upravni odbor OpenAI-ja

Prema pisanju Financial Timesa, Microsoft i Apple neće zasjesti u upravni odbor tvrtke OpenAI, kao što im je to ponudio izvršni šef Sam Altman.

Prema toj informaciji, Microsoft se pismeno "trenutno" odrekao svojeg stolca u upravnom odboru, dok je Apple također odbio ponuđenu funkciju, mada je to do sada bilo prilično izvjesno, nakon što je započeo integrirati OpenAI-jeve AI modele u svoje proizvode.

Razlog odustajanja od upravnog odbora OpenAI-ja kod obje je kompanije navodno strah od antimonopolskih istraga tijela Europske unije, koja su trebala donijeti odluku slažu li se da dužnosnici Microsofta i Applea uđu u upravni odbor Altmanove kompanije. 

Dakako, Microsoft je fino i kulturno odbio ulazak u upravni odbor, rekavši da mu se sviđa smjer u kojem tvrtka ide, pa nema potrebe da dublje ulazi u njezinu strukturu upravljanja.

Microsoft je još 2019. godine uložio milijardu dolara u OpenAI, a do danas se ukupna njegova ulaganja procjenjuju na 13 milijardi, što je izazvalo paljenje lampice alarma Europske komisije koja je počela istraživati ​​njihovo partnerstvo jer se plašila da bi Microsoft mogao preuzeti OpenAI. Kasnije je EK rekla da to nije otkrila, ali je navela da slučaj još uvijek istražuje i traži dodatne informacije.

Čini nam se da Microsoft i Apple ne trebaju nove istrage Europske unije, pa su se odlučili povući na vrijeme, iako će i dalje ostati u partnerstvu s tvrtkom OpenAI.

Tvrtke još trebaju potvrditi ovu informaciju jer još uvijek nitko od njih nije izdao službeno priopćenje o "foteljama" u upravnom odboru OpenAI-ja.

Vezani sadržaji
Ključne riječi OpenAI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->