Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.03.2024. 17:26

Microsoft 

Microsoft gasi 50 usluga u oblaku za ruske tvrtke

Kako bi se priključio sankcijama protiv Rusije, Microsoft će ugasiti više od 50 proizvoda u oblaku za ruske tvrtke i organizacije.

Microsoft gasi 50 usluga u oblaku za ruske tvrtke

Prošli mjesec EU je izdao zahtjev za uvođenje sankcija Rusiji, koje su dužne provoditi i tehnološke kompanije. Mada Microsoft nije službeno objavio da je počeo primjenjivati sankcije, jedan od najvećih pružatelja IT usluga u Rusiji, kompanija Softline, izvijestila je da je  zaprimila službene informacije od Microsofta o uskraćivanju pristupa njegovim proizvodima u oblaku od 20. ožujka ove godine.  

"Softline Group of Companies upozorava na moguća funkcionalna ograničenja u radu cloud proizvoda i usluga Microsofta, Amazona i Googlea", objavio je Softline na Telegramu i dodao da je to nastalo zbog Uredbe Vijeća EU-a 2023/2873, donesene u prosinac prošle godine.

U skladu s ovim mjerama, Microsoft mora prekinuti ruskim tvrtkama i organizacijama pretplate na svoje servise u oblaku, među kojima su Microsoft Azure, Dynamics 365, Microsoft Teams, Power BI, SQL Server, Visual Studio, SharePoint, Intune, Dynamics AX/NAV, Microsoft 365 i OneDrive, a Microsoft će također blokirati pristup softveru povezanom s LinkedInom i razvojnim kompletima za Media Player.

Ruski operater kaže da poništavanje licenci utječe na ruske tvrtke i organizacije koje se bave arhitekturom, dizajnom, gradnjom, proizvodnjom, medijima, obrazovanjem i zabavom, informacijskim modeliranjem zgrada, računalno potpomognutim  dizajnom i računalno potpomognutom proizvodnjom.

Zasad još nisu najavljeni nikakvi planovi o ograničavanju pristupa pojedincima, pa se pretpostavlja da će navedeni proizvodi ostati dostupni privatnim korisnicima.

Ista stvar je navodno planirana za cloud usluge Amazona, Googlea i Oraclea.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->