Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.03.2024. 12:34

Google 

Gemini AI neće odgovarati na pitanja o izborima

Google podržava podršku biračima na izborima u Indiji, ali uz neka ograničenja vezana uz AI chatbota.

Gemini AI neće odgovarati na pitanja o izborima

Uz milijune birača s pravom glasa u Indiji koji idu na birališta za Opće izbore, Google će pružiti podršku izbornom procesu iznošenjem visokokvalitetnih informacija biračima, ali će štititi svoje platforme od zlouporabe i pomagati ljudima da se kreću kroz sadržaje generirane umjetnom inteligencijom.

Između ostaloga Google surađuje s Izbornim povjerenstvom Indije (ECI) kako bi ljudima omogućio jednostavno otkrivanje kritičnih informacija o glasovanju na Google pretraživanju, uključujući informacije kako se registrirati i kako glasovati, na engleskom i hindskom.

No generativna umjetna inteligencija će imati ograničene mogućnosti u pružanju informacija u izborima pa Google kaže da je zbog velikog opreza u vezi s tako važnom temom, počeo postavljati ograničenja na vrste upita povezanih s izborima za koje će Gemini AI chatbot davati odgovore. "Ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost za pružanje visokokvalitetnih informacija za ove vrste upita i kontinuirano radimo na poboljšanju naše zaštite", navodi Google u svojem indijskom blogu.

Ako će građani od Geminija tražiti neke konkretne informacije o izborima, dobivati će upute da umjesto AI chatbota informacije potraže putem Google pretraživanja koje će im pomoći da procijene vjerodostojnost i kontekst informacija pronađenih na internetu.

Baš nas zanima hoće li Google i za predstojeće izbore u Hrvatskoj blokirati upite vezane uz temu Gemini AI-ju, ili možemo očekivati da će se umjetne inteligencija uključiti u predizborne poruke i laži političkih stranaka.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Gemini
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->