Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2024. 15:42

Apptronik 

Humanoidni robot slaže Mercedese

Apptronik i Mercedes-Benz pokrenuli pilot projekt u kojem će humanoidnog robota Apolla zaposliti u proizvodnim pogonima Mercedes-Benza.

Humanoidni robot slaže Mercedese

Proizvođač humanoidnih robota Apptronik, objavio je da je sklopio ugovor s  Mercedes-Benzom, prema kojem će surađivati ​​na identificiranju aplikacija za visoko naprednu robotiku u proizvodnoj liniji Mercedes-Benza. To će ujedno značiti da će Apptronikov robot Apollo započeti raditi u proizvodnim pogonima Mercedesa.

Mercedes-Benz će istraživati potencijalne slučajeve upotrebe za Apollo robote u logistici, odnosno za donošenje dijelova na proizvodnu liniju kako bi ih radnici sastavili, isporuku kompleta za montažu i provjeru komponenti. Apollo će se također koristiti za isporuku torbi s dijelovima opreme kasnije u procesu proizvodnje.

Dodavanje humanoidnih robota u tvornice i pogone omogućilo bi organizacijama poput Mercedes-Benza da uvedu robotiku koja je optimizirana za rad u prostorima koji su dizajnirani za ljude, čime bi se izbjeglo potpuno redizajniranje objekata koji su izgrađeni oko robota, a ne ljudi. Ukratko, ovaj pristup usredotočuje se na automatizaciju nekih fizički zahtjevnih, ponavljajućih i dosadnih zadataka za koje je sve teže pronaći pouzdane radnike.

apollo

Apollo, koji ima oblik koji otprilike odgovara veličini ljudskog radnika i težini od 80 kg, a može nositi 27,6 kg tereta, napravljen je za rad u industrijskim prostorima zajedno s ljudima.

"Kako bismo izradili najpoželjnije automobile, neprestano razvijamo budućnost automobilske proizvodnje: napredak u robotici i umjetnoj inteligenciji otvara nove mogućnosti i za nas. Istražujemo nove mogućnosti uz upotrebu robotike za podršku našoj kvalificiranoj radnoj snazi ​​u proizvodnji. Ovo je nova granica i želimo razumjeti potencijal robotike i automobilske proizvodnje za popunjavanje radnih praznina u područjima kao što su niska vještina, ponavljajući i fizički zahtjevan rad i oslobađanje naših visoko kvalificiranih članova tima na liniji za izradu najpoželjnijih automobila na svijetu", izjavio je Jörg Burzer, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apptronik
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->