Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.03.2019. 12:35

Apple 

Apple najavio gaming portal i kreditnu karticu

Tim Cook i ekipa predstavili su nove Appleove servise i proizvode.

Apple najavio gaming portal i kreditnu karticu

Apple je na svojem događanju najavio brojne nove proizvode i servise, uključujući novu TV streaming platformu, Apple TV+, kreditnu karticu, gaming portal i unaprijeđenu aplikaciju za vijesti. Mada su neki očekivali da će se na događanju naći i neki novi uređaj, to se nije dogodilo, jer su ovog puta predstavili samo ono što upućuje da Apple širi svoje pipke u nekim novim smjerovima.

Apples-keynote-event_jennifer-aniston-reese-witherspoon_032519_big.jpg.large

Apple TV+ aplikaciju predstavio je osobno veliki redatelj Steven Spielberg i najavio da će biti lansirana na jesen te je rekao da će i osobno raditi neke materijale za nju (filmove?). Među poznatim facama koje su predstavljale Appleove servise bili su Oprah, Reese Witherspoon, Steve Carell, Jason Momoa, Alfre Woodard, Kumail Nanjiani i Big Bird iz Ulice Sezam.

Apples-keynote-event_steven-spielberg_032519_big.jpg.large

Za sada nije poznato koliko će iznositi mjesečna naknada za korištenje Appleove TV+ usluge.

Jedna od najzanimljivijih najava Applea je bila ona o lansiranju fizičke kreditne kartice koja će biti izrađena od titana i na njoj neće pisati broj, kao ni potpis korisnika, a postojat će i inačica u digitalnom obliku za iPhone

Apple Card

Kartica je izrađena uz pomoć MasterCarda i Goldman Sachsa a u uporabu u SAD će stići tijekom ovog ljeta. 

Apple-Card_hand-iPhoneXS-payment_032519_big.jpg.large

Apple je predstavio i servis za vijesti Apple News+ koji će uključivati više od 300 časopisa, uključujući Rolling Stone, Vogue, New Yorker, National Geographic, LA Times i Wall Street Journal, a mjesečna pretplata će iznositi 7,70 eura. U SAD-u je već dostupan, a u Europu stiže kasnije tijekom ove godine.

Apple-news-plus-magazines-ipad-screen-03252019_big.jpg.large

Za razliku od TV+, News+ će raditi isključivo na Appleovim uređajima.

Gamerima je Apple namijenio i novu uslugu Apple Arcade koja će ponuditi 100 ekskluzivnih igara koje neće biti dostupne nigdje drugdje, a moći će se igrati offline. Servis će ove jeseni stići u 150 država širom svijeta, a zasad nije objavljeno koliko će iznositi pretplata.

apple-arcade

Kako se čini, Apple kreće na neka potpuno nova tržišta, no morat će se potruditi da postane konkurentan, jer na tim tržištima već postoje brojni veliki igrači.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->