Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Očekivano smanjenje cijena električnih vozila do 2025.
Članak
Objavljeno: 21.03.2019. 10:48

Volvo 

Očekivano smanjenje cijena električnih vozila do 2025.

Globalni proizvođači automobila planiraju uložiti 300 milijardi na tehnologiju za električna vozila u sljedećih desetak godina

Očekivano smanjenje cijena električnih vozila do 2025.

Volvo do 2025. godine očekuje ujednačavanje cijena električnih vozila i onih s unutarnjim izgaranjem.

Predsjednik Volva Hakan Samuelsson na predstavljanju sigurnosne opreme u Gothenburgu spomenuo je visoku cijenu tehnologije koja je potrebna za izradu električnog pogona automobila, no očekuje postepeno smanjenje troškova za komponente poput baterija sa širenjem tržišta. „Iako je to vrlo teško sada reći, siguran sam kako će se razlika u cijeni između vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem i električnim pogonom smanjiti“, dodao je.

Volvo ulaže oko 50 milijuna dolara godišnje u razvoj autonomnih automobila i onih električnih, a u sljedećih nekoliko godina obećali su isporučiti pet potpuno električnih modela automobila. Ove godine nas očekuje predstavljanje prvog potpuno električnog kompaktnog SUV-a iz radinosti švedskog automobilskog diva.

Globalni proizvođači automobila planiraju uložiti 300 milijardi na tehnologiju za električna vozila u sljedećih desetak godina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam