Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2015. 12:42

Hour of Code 

Ovo je nova generacija hakera

Tijekom Sata kodiranja sudjelovalo je više od 7.500 mladih širom Hrvatske.

Ovo je nova generacija hakera

Sat kodiranja (Hour of Code) globalni je projekt neprofitne organizacije code.org koji se provodi u 180 zemalja svijeta, a podržava ga Microsoft u suradnji s nizom nevladinih udruga. Ove godine je za potrebe predavanja i radionica napravljena inačica popularne igre Minecraft koja učenike na zabavan način uči osnovama programiranja. Predavanja koja su držali Microsoft Student partneri, profesori informatike, te razni volonteri, održana su u više od 180 škola te u Microsoft inovacijskim centrima (MIC) u Splitu i Osijeku.

Sat kodiranja je u Hrvatskoj tijekom proteklih 10 dana obuhvatio više od 7.500 djece što je znatno više od prošlogodišnjih manje od tisuću koliko je bilo uključeno u projekt., a o uspješno odrađenom poslu najbolje govori izjava volontera Ivana Škare koji je od početka uključen u Sat kodiranja. “Neki nastavnici osobno su mi javili da djeca jedva čekaju i sami su se raspituju kada će opet biti Hour of Code”, izjavio je Škare.

HOC - 3

Ideja je da Sat kodiranja ne staje samo na jednom školskom satu, pa organizatori navode da postoji velika količina materijala na kojima učenici mogu raditi tijekom cijele školske godine, organizirano u sklopu sata informatike, razredne zajednice ili drugih aktivnosti, kao i privatno kod svoje kuće.

Da su djeca bila oduševljena pruženim izvrsno ocrtava izjava Davida, učenika trećeg razreda OŠ Novi Bezdan iz Baranje: “Programiranje mi se čini jako zanimljivim. Jedva čekam doći kući te i tamo nastaviti programirati.''

Ukratko rečeno, stvoreni su svi preduvjeti za pojavu novih budućih programera i hakera, koji će biti još sposobniji, stručniji, snalažljiviji i mlađi od prijašnjih generacija.

Detaljne informacije o projektu dostupne su na poveznici https://hourofcode.com/uk/hr.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->