Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.08.2018. 11:03

CEOI 2018 

Srebro i bronca za mlade hrvatske informatičare

Naša mlada informatička reprezentacija u Varšavi  je ostvarila zapaženi uspjeh.

Srebro i bronca za mlade hrvatske informatičare

Na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2018, koja se od 12. do 18. kolovoza održala na Fakultetu matematike, računarstva i mehanike Sveučilišta u Varšavi naša informatička reprezentacija je u konkurenciji 55 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te gostujućih reprezentacija (Austrija, Azerbajdžan, Gruzija, Italija i Švicarska), osvojila jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. ožujka) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 4. do 6. travnja), a s njima su bili i njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i dvotjedne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Naša reprezentacija na natjecanju je nastupila u sastavu Josip Klepec, Paula Vidas, Dominik Fistrić i Leonard Inkret, a svi su učenici 4. razreda XV gimnazije u Zegrebu.

Srebro je osvojio Josip Klepec, dok je brončana medalja pripala Pauli Vidas. Čestitamo svim našim mladim informatičarima i želimo im da u budućnosti ostvare lijepu karijeru u informatici, po mogućnosti u Hrvatskoj.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->