Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.08.2018. 12:28

Surface Go 

VIDEO: Tanka moćna baterija Surface Go hibridnog tableta

Ekipa iFixita rastavila je novi Microsoftov hibridni tablet i otkrila zašto je tako tanak.

VIDEO: Tanka moćna baterija Surface Go hibridnog tableta

Mnogima koji su se pitali kako je Microsoft uspio u tako malo tijelo Surface Go tableta smjestiti pristojno PC računalo, ekipa iFixita daje odgovor na to pitanje, nakon što je uspješno rastavila novi uređaj koji se prošli mjesec našao u prodaji.

Jedan od glavnih razloga što je Surface Go tako tanak (samo 8,3 mm) leži u izuzetno tankoj bateriji od 26,1 Wh koja je podijeljena u dvije ćelije, a manja je ne samo od 45 Wh baterije u Surfaceu Pro, već i od 32,9 Wh baterije koja se nalazi u Appleovom iPadu za 2018. godinu.

Druga Microsoftova rješenja također su prilično pametna, pa se Pentium Gold procesor hladi samo bakrenim "štitom" i termalnom pastom, dok Surface Pro modeli koriste toplovodne cijevi (heat pipes). Tu su i dobro skrivene WiFi antene, kao i zanimljive kompaktne strukture zaslona i kamera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Inovativna rješenja uz čiju je pomoć Microsoft uspio ugurati PC računalo u tijelo ultratankog tableta žrtvuju mogućnosti nadogradnje, zamjene dijelova i poskupljuju popravke jer je uređaj sve drugo samo ne modularan, a mnoge komponente su pričvršćene ljepilom, pa na kućne popravke većina korisnika može zaboraviti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam