Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.08.2018. 11:34

AMD Ryzen 

VIDEO: Threadripper 2990WX overklokirali na 6 GHz

AMD Overclocking Team demonstrirao overklokiranje 2. generacije Ryzen Tehreadripper procesora.

VIDEO: Threadripper 2990WX overklokirali na 6 GHz

Od kako je AMD izdao novu drugu generaciju AMD Ryzen Threadripper 2 procesora, overklokeri širom svijeta nastoje ga natjerati do krajnjih granica.

Kako bi demonstrirali mogućnosti overklokiranja CPU-a, članovi AMD Overcklocking Teama objavili su video koji pokazuje da su uspjeli natjerati Threadripper 2990WX do 6 GHz na sve 32 jezgre, kao što možete vidjeti ovdje. 

Ovaj CPU druge generacije AMD Ryzen Threadrippera, prvi je desktop procesor na svijetu koji dolazi s 32 jezgre i 64 threada, a radi na osnovnom taktu od 3.0 GHz, odnosno na  4,2 GHz u Max Boost modu.

Nadalje, 2990WX se spaja na Socket sTR4, ima podršku za Quad-Channel DDR4, dolazi otključan za overklokiranje i ima 80 MB Cache memorije, dok mu termalna disipacija topline (TDP) iznosi 250W.

AMD-ovi overklokeri na žalost ne objašnjavaju što su sve koristili za overklokiranje, no jasno se vidi da je to setting za entuzijaste, pa se sve praši od tekućeg dušika. Time AMD baca rukavicu overklokerima koji ovaj rezultat trebaju nadmašiti. Ako vam to pođe za rukom javite im se pa vas možda zaposle u svojem timu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam