Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: PC Classic bolji nego PlayStation Classic
Članak
Objavljeno: 18.11.2018. 10:58

DOS konzola 

VIDEO: PC Classic bolji nego PlayStation Classic

Konzola će vam omogućiti igranje legendardnih PC naslova za MS DOS.

VIDEO: PC Classic bolji nego PlayStation Classic

Američka tvrtka Unit-e proizvodi velike konzole namijenjene igraonicama, a njihov arkadni automat World’s Fastest Drummer koji dolazi s dva bubnja po kojima trebate ritmički bubnjati palicama čim brže, pokupio je obilje nagrada i proglašen trećim najboljim automatom u Vegasu u kategoriji arkadnih automata koji ne omogućuju kockanje.

Inspiriran velikim hypeom koji je izazvao Sony svojom PlayStation Classic konzolom, Unite-e je odlučio razviti vlastitu, koja dolazi sa sličnom idejom, odnosno omogućuje igranje legendarnih igara iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, s time da se ovdje radi o klasicima za PC računala koja su radila na MS DOS OS-u.

Slično kao i Sonyeva retro konzola, PC Classic dolazi s 30  predugrađenih licenciranih igara, no Unit-e kaže da će se igre moći proširivati novim licenciranim naslovima putem SD kartice, što je velika prednost u odnosu na ograničenje u naslovima koje nudi PlayStation Classic, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Unit-e za razvoj konzole uskoro planira lansirati crowdfunding kampanju (vjerojatno na Kickstarteru) kojom će najbolje vidjeti je li tržište uopće zainteresirano za jedan takav proizvod. U planu je također da se uz konzolu dobije najmanje jedan gamepad, a žele ponuditi i opcije s mini tipkovnicama i miševima, kao i specijalne dodatne periferne uređaje koji će se moći kupiti na njihovom webu.

Ukoliko crowdfunding kampanja prođe dobro, konzola bi se mogla isporučivati krajem proljeća ili početkom ljeta 2019. godine po targetiranoj cijeni od 99 dolara (651 kn), što je manje od PlayStation Classica koji se prodaje po 800 kn, a nudi samo 20 igara bez mogućnosti dodavanja novih. Ako smo PlayStation Classic preporučivali za "pod bor" fanovima PSX-a, ovo bismo mirne duše mogli preporučiti svim PC gamerima

Vezani sadržaji
Ključne riječi Konzola MS DOS PC Classic Unit-e
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam