Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Art avantura na temu Prvog svjetskog rata
Članak
Objavljeno: 25.10.2018. 10:30

11-11 Memories Retold 

VIDEO: Art avantura na temu Prvog svjetskog rata

Autori Wallace i Gromit crtića napravili igru o užasima Prvog svjetskog rata.

VIDEO: Art avantura na temu Prvog svjetskog rata

Studio Aardman Animations, poznat po izradi Wallace i Gromit franšize animiranih filmova, ušao je u gaming vode te za Bandai Namco dovršava igru 11-11 Memories Retold koja će izaći 11.11.2018. na PC, Xbox One i PS4 platformama.

Igra će biti narativna avantura u kojoj ćemo pratiti krvava i realistična  zbivanja Prvog svjetskog rata kroz oči dvaju sudionika sa suprotnih strana, britanskog vojnika Harrya i njemačkog Kurta. Kako bi čim više istakli besmislenost, okrutnost i užase najvećeg svjetskog sukoba do tada, autori su se u dizajnu poslužili slikarskom tehnikom, što nas doduše malo podsjeća na igranje s filterima Photoshopa, no stvara određeni art dojam, čime se igra razlikuje od svih koje ste imali prilike zaigrati, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada Aardman Animations i Bandai Namco ne govore ništa o gameplayu, obzirom da je igra žanrovski gledano narativna avantura, za očekivati je da će interaktivnost igrača biti usmjerena ka otkrivanju elemenata priče a ne rješavanju zagonetaka.

Sam naslov 11-11: Memories Retold  upućuje da se radi o datumu potpisivanja primirja 11.11.1918. koje je prethodilo konačnom završetku Prvog svjetskog rata, što znači da ćemo se vjerojatno naći u pričama vojnika koji se prisjećaju nekih posebno upečatljivih događaja.

Dodatna zanimljivost igre su glasovi glavnih likova, koje posuđuju poznati glumci Elijah Wood (Lord of the Rings, The Hobbit) i Sebastian Koch (The Lives of Others, Bridge of Spies).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->