Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2011. 15:13

NTT DoCoMo 

Samsung, Fujitsu, NEC i Panasonic zajednički rade procesore?

NTT DoCoMo u suradnji sa Samsungom i još nekoliko tvrtki proizvodit će procesore za pametne telefone, trvrde japanski mediji

Samsung, Fujitsu, NEC i Panasonic zajednički rade procesore?

Nova kompanija bi svojim procesorima za pametne telefone trebala konkurirati Qualcommu.

Japanski mediji tvrde kako će mobilni operater NTT DoCoMo uskoro potpisati ugovor sa Samsungom i još nekoliko proizvođača elektronskih uređaja i komponenti, temeljem kojeg bi proizvodili procesore namijenjene pametnim telefonima.

Prema njihovom pisanju, tvrtke koje će se pridružiti Samsungu i NTT DoCoMou, vrlo vjerojatno su Fujitsu, NEC i Panasonic, odnosno njihovi odjeli za proizvodnju mobilnih uređaja.

Nova zajednička kompanija pokušat će se natjecati s drugim proizvođačima na tržištu procesora za mobilne uređaje, prije svega s kompanijom Qualcomm, koja trenutno dominira tim tržištem.

Japanski mediji procjenjuju kako će partneri uložiti u buduću kompaniju oko 30 milijardi jena (oko 390 milijuna dolara), a NTT DoCoMo će polovicu tog iznosa uložiti sam.

Osim Qualcommove dominacije na tržištu, razlog za formiranje zajedničke tvrtke za proizvodnju procesora je bojazan kako će trenutno stanje na tržištu usporiti razvoj procesora, a samim tim i pametnih telefona, procjenjuju japanski mediji.

Kako se najavljuje, budući partneri će proizvoditi procesore koje će koristiti u vlastitim proizvodima. Samsung je već objavio kako će te procesore koristiti u idućoj generaciji svojih pametnih telefona Galaxy koji će se prodavati u Kini.

Kompanija NTT DoCoMo trenutno razvija svoju mrežu mobilne telefonije četvrte generacije, zasnovanu na LTE tehnologiji (long term evolution). Radi se o trogodišnjem projektu vrijednom 4 milijarde dolara, dok bi mreža trebala započeti probni rad u Japanu već u prosincu ove godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->