Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.08.2011. 09:12

Apple vs. Samsung 

Ograničenje zabrane prodaje tableta u EU

Njemački sud je ograničio svoju prvotnu odluku zabrane prodaje Samsungovih tabličnih računala Galaxy Tab 10.1 u EU.

Ograničenje zabrane prodaje tableta u EU

Zabrana prodaje vrijedi samo za Njemačku, ali ne i za cijelu EU, izjavio je predstavnik suda u Düsseldorfu Peter Schütz. Unatoč tomu što je sud promijenio svoju prvotnu odluku, njemačkoj podružnici Samsunga i dalje je zabranjena prodaja ograničenih tabličnih računala po cijeloj Europi.

Prije nekoliko dana je sud u Düsseldorfu udovoljio zahtjevu američkog proizvođača računala i mobitela Applea i uvode zabranu prodaje Galaxy Tabova 10.1 u EU.

Riječ je o novoj epizodi u patentnoj borbi između Applea i Samsungom, u kojoj jedan drugog očitavaju kršenja patenata iz područja pametnih mobilnih telefona i tabličnih računala. Njemački sud tada je zabranio prodaju Europi, uz iznimku Nizozemske.

Nisu pojasnili zašto je Nizozemska izuzetak, no po nekim navodima, razlog je u tome što je Apple zahtjev uložio prvo u Nizozemskoj, a potom u Njemačkoj.

Okružni sud u Haagu će o zahtjevu Applea za zabranu prodaje tri modela Samsungovih pametnih mobitela i tri modelatabličnih računala odlučiti do 15. rujna.

O Appleovom zahtjevu za zabrnu prodaje novog Samsungovog tabličnog računala Galaxy Tab 10.1, koji konkurira Appleovom iPadu, krajem kolovoza odlučivat će i sud u Australiji.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->