Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.08.2011. 00:28

3D naočale 

Standardizirane 3D naočale

Samsung, Panasonic, Sony i X6D Limited (XPAND 3D) pokrenuli su inicijativu za stvaranje standardiziranih aktivnih 3D naočala.

Standardizirane 3D naočale

Inicijativa pod nazivom Full HD 3D Glasses Initiative trebala bi dovesti do rješavanja problema s 3D naočalama za različite tipove 3D televizora i monitora.

Prema dogovoru Samsunga, Panasonica, Sonya i X6D Limiteda, uskoro će započet njihov zajednički rad na uspostavljanju standarda koji će omogućiti da bilo čije 3D naočale koristite na bilo kojem 3D televizoru, monitoru, projektoru, pa čak i u svakom 3D kinu.

 naučale će prema dogovoru podržavati i sve modele aktivnih HD televizora iz 2011 

Naočale će se spajati na uređaje preko bluetootha, a koristit će IR protokole sve četiri kompanije, te protokole za RF sustav koji povezuju 3D naočale s 3D zaslonima. 

Prema njihovom službenom priopćenju, odmah nakon donošenja standardiziranih specifikacija, u sve 4 kompanije će započeti izrada, a izlazak na tržište se očekuje iduće godine, s time da će prema dogovoru podržavati i sve modele aktivnih HD televizora iz 2011.

U svakom slučaju, pozdravljamo ovu inicijativu, jer smo oduvijek bili za standardizaciju opreme koju koristimo i drago nam je što im je trebalo puno manje vremena da se dogovore oko ovoga, nego što je to bio slučaj sa standardiziranim punjačima za mobitele.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->