Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Samsung: Dizajn iPada nastao u filmu Odiseja u svemiru 2001.
Članak
Objavljeno: 25.08.2011. 11:22

Apple vs Samsung 

Samsung: Dizajn iPada nastao u filmu Odiseja u svemiru 2001.

Apple i Samsung u 9 zemalja širom svijeta vode žestoke pravne bitke. U jednoj od njih Apple pokušava maknuti Samsungove tablete s tržišta zbog krađe dizajna iPada.

Samsung: Dizajn iPada nastao u filmu Odiseja u svemiru 2001.

U sporu koji se vodi na Kalifornijskom okružnom sudu, Samsung svim sredstvima nastoji pobiti tvrdnje Applea da samo on ima ekskluzivno pravo na dizajn koji krasi iPad.

U ponedjeljak je Samsung na sudu prikazao video isječak iz legendarnog SF filma Stanleya Kubricka Odiseja u svemiru 2001., uz tvrdnju kako je očito da je iPad uvelike dizajniran na temelju tableta koji se pojavljuju u jednoj sceni, pa je i to jedan od argumenata zbog kojih ne bi smio imati ekskluzivno pravo na patent dizajna iPad tableta.

U obrazloženju su se pozivali na vizualne elemente tableta iz filma, poput karakterističnog pravokutnog oblika i ravnog tankog obrubljenog zaslona.

Mada je teško za očekivati kako će sud uzeti u obzir Kubrickov film, moramo priznati kako do sada nismo uopće obraćali pažnju na tu scenu, te se opet nanovo moramo diviti genijalnom Stanleyu Kubricku, koji je tablet računala predvidio davne 1969. godine.

VIDEO: "iPad-olika" tablet računala u filmu Odiseja u svemiru 2001.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->