Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.02.2019. 13:16

Sony 

SONY: PS4 zarađuje a telefoni stvaraju gubitke

Iako su sve češće glasine o nadolazećoj PS5 konzoli, prodaja PS4 ne posustaje.

SONY: PS4 zarađuje a telefoni stvaraju gubitke

Sony je objavio financijske rezultate za prošli kvartal, koji ukazuju da su PS4 konzole od listopada do prosinca prošle godine pronašle put do 8,1 milijuna novih vlasnika, što znači da se s ukupno prodanom količinom od 91,6 milijuna sve više približavaju brojci od 100 milijuna. Mada je Sony u tom kvartalu prodao manje konzola nego u istom razdoblju godinu dana prije (9 milijuna), razliku u lovi je nadoknadila prodaja igara.

Ukratko rečeno Sonyeva PlayStation divizija i dalje nesmiljeno mlati pare, što se baš i ne može reći za sve grane njegovog poslovanja.

Naime, što se tiče mobilnog odjela, on je u posljednja tri mjeseca 2018. zabilježio gubitak od 142 milijuna dolara, no Sony se može utješiti podatkom da je prodaja bila bolja nego u prethodna dva kvartala. Sonyu u pretvaranju gubitaka u dobitak u diviziji mobilnih uređaja očito nije pomogla ni Xperia XZ3 od koje su bila velika očekivanja, a što se tiče divizije poluvodiča koja je zadužena za proizvodnju senzora za kamere telefona, ona je u prošlom kvartalu bila profitabilna, iako je u usporedbi "godina-za-godinu" u stagnaciji. Što se tiče pozitivnih trendova, Sonyeve divizije Sony Music i Sony Pictures također ostvaruju povećanje prihoda, a s negativne strane prednjače Sonyevi financijski servisi koji mu stvaraju najveće gubitke.

Čitav financijski kvartalni izvještaj Sonya možete pronaći na ovoj poveznici. Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony PS4 financijski izvještaj
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->